המשרד שזכה בתחרות עוצב לחברת הייטק המייצרת פריטים עבור השוק הפרטי ומשלבת את קדמת הטכנולוגיה עם הטכנולוגיה מסורתית.
העובדה שהמשרדים ממוקמים בתוך מבנה תעשיה ענק, הייתה נקודת השראה מרכזית, החלטנו שמבחינה עיצובית נשאיר את האלמנטים הקונסטרוקטיביים הגלויים ונשתמש בהם כמוטיבים עיצוביים ללא הסתרה. חומרים תעשייתיים ללא גימורים קיצוניים.
עשינו שימוש בתקרות חשופות, תאורה גלויה, עץ, זכוכית וברצפת הבטון של הקומה. גם תעלת המיזוג החשופה העשויה מצינור פח צבוע שימשה אותנו כאלמנט עיצובי שמקשר בין כל חלקי המשרד.
החלל עצמו חולק לאזור עבודה פתוח שמשמש לעבודת צוותים ואזור משרדים סגורים מאפשר פרטיות. החזית של המשרדים שפונה לחלל המרכזי עשויה ממחיצות זכוכית ענקיות שמכניסות אור לחדרים שמעוטרות בעיצוב גראפי ייחודי. החדרים הסגורים כוללים: חדרי ישיבות קטנים, חדרי מנהלים, מרכז תצוגה וחדר הרכבות של הפריטים שהמפעל מייצר.
האתגר הגדול שלנו היה עיצוב ובניה של המשרדים בתוך מבנה תעשייתי עובד. העבודות התקיימו בזמן שהמפעל המיצר פעל. גם מבחינה עיצובית רצינו ליצור קשר בין המשרדים ומפעל, עשינו זאת על ידי פתיחת פתחים מהמשרדים הצופים על קומת המפעל המייצר .
אני חושבת שהיופי של המשרד נובע מפשטות התכנון והשלמות בין פרטי הפרטים.
משבר הקורונה העמיד גם אותנו מעצבי הפנים של מקומות עבודה בלב ליבו של מפץ שכולנו חווים. כל הקלפים נטרפו מחדש וכיום כשאנחנו באים לעצב משרדים חדשים אנחנו כמעצבים חייבים להתמודד עם אתגרים כמו: ריחוק חברתי, עבודה מהבית וסביבת עבודה משתנה.
המשרד הזה אומנם עוצב לפני הקורונה, אבל די הצלחנו לקלוע גם לתקופה המוזרה הזאת. השילוב בין חלל עבודה מרכזי המאפשר גמישות ובין חדרים סגורים הוכיח את עצמו, החברה הצליחה לעמוד בתקן הסגול בסגר הראשון ולא הפסיקה לעבוד. בכלל אני חושבת ששילוב של סוגים שונים ומשונים של חללים ישאיר למקומות עבודה מרחב תימרון במקרה של תרחישים שונים בעתיד. גמישות היא שם המשחק.
לקוח: Mobius Protection Systems LTD
שטח: 400 מ”ר
מועד סיום הפרויקט: 2019
עיצוב ומיתוג גרפי: נועה גבאי
צילום: ינאי דיטש